Ingverjev punč

Punč je ime za različne hladne in tople barske pijače, ki izvirajo iz Indije. Ime izhaja iz hindujske besede »panča«, kar pomeni pet. Izraz pomeni pet tradicionalnih sestavin dobrega in pristnega punča: žgana pijača, čaj, sladkor, limona in voda. Nekatere recepture vsebujejo tudi rdeče vino, osnova punča pa je vsekakor čaj.

Sestavine:

  • 1,5 l konopljinega čaja z okusom ingverja
  • 0,3 l limoninega soka
  • 0,3 l breskovega soka
  • 1 cimetova palčka
  • 5 klinčkov
  • 100 g sladkorja
  • 0,5 l vodke z okusom breskve
  • narezan ingver
  • narezana limona

Postopek:

  1. Limone dobro operemo pod tekočo vodo in narežemo na kolobarje. Odstranimo peške in kolobarje prerežemo na pol.
  2. Ingver olupimo in narežemo na tanke rezine.
  3. Limonine kolobarje in rezine ingverja stresemo v lonec, v katerega dodamo tudi, sladkor,limonin sok, breskov sok, konopljin čaj z okusom ingverja, vodko, klinčke in cimetovo palčko. Lonec pokrijemo in vsebino na zmerni temperaturi počasi segrevamo. Med segrevanjem občasno premešamo, da se ves sladkor raztopi.
  4. Ko vsebina v loncu zavre, lonec odstavimo in pustimo stati 5 do 10 minut.
  5. Punč skupaj z limoninimi rezinami in rezinami ingverja serviramo v kozarce in postrežemo.