Konopljini kukiji
Sladka hrustljava razvada ob kavi in ob čaju. Sladka z dodatki sesekljanih orehov in čokoladnih kapljic, hkrati pa polna hranljivih snovi. Ker se zaradi velike vsebnosti vlaknin konopljina moka ne sprijema najbolje, jo kombiniramo z ostalimi mokami. Ali bo to pšenična, pirina ali katera druga pa prepuščamo vašemu okusu.
Sestavine
- 170 g bele (ali polnozrnate) moke
- 140 g ovsenih kosmičev
- 120 g masla
- 100 g sladkorja
- 70 g sesekljanih orehov
- 50 g čokoladnih kapljic
- 30 g konopljine moke
- 1 jajce
- 1 vanilijev sladkor
- 1 pecilni prašek
- malo cimeta
Postopek
- Najprej umešamo jajce, maslo, sladkor in vanilijev sladkor.
- Počasi dodajamo suhe sestavine.
- Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso.
- Testo damo za 1 uro v hladilnik.
- Na pekač nadevamo manjše kupčke.
- Nadevan pekač postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 180°C.
- Pečemo na temperaturi 180°C 15 minut.
- Pečene piškote nadevamo na krožnik in jih pojemo ob skodelici kave ali konopljinega čaja.
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 443 kcal |
Maščobe (skupaj) | 24 g |
Od tega nasičene maščobe | 11 g |
Ogljikovi hidrati | 49 g |
Sladkorji | 17 g |
Beljakovine | 9 g |
Sol | 0 g |