Ingverjevi piškoti

Opojno dišeči vonj piškotov iz pečice mikavno pogreje vsak dom. Enostavni za pripravo in slastni, da se kar topijo v ustih bodo izvrstna družba skodelici toplega čaja ali kave. 

Sestavine

  • 200 g  moke
  • žlička soda bikarbone
  • 1 žlički ingverja v prahu
  • 130 g masla
  • 100 g kokosove moke
  • 1 jajce
  • noževa konica soli
  • malo muškatnega oreščka
  • ščep sveže naribanega ingverja
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica olja
  • 100 g jedilne čokolade

Postopek

  1. v skledi zmešamo moko, sodo bikarbono, ingver in sol.
  2. Penasto stepemo maslo in sladkor, kateremu dodamo jajce, nariban ingver, med in žlico olja.
  3. V maso vmešamo suhe sestavine. Pripravljeno testo postavimo za dve uri v hladilnik.
  4. Naredimo kot oreh velike kroglice, jih povaljamo v kokosovi moki in jih polagamo na namaščen pekač. Med posameznimi kroglicami naj bo približno 5 cm prostora, saj se kroglice pod vplivom temperature razlezejo.
  5. Piškote pečemo 10 – 12 minut na 180 °C.
  6. Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih ohladimo.
  7. Temno čokolado stopimo in vanjo pomočimo ohlajeno dno piškota.