Ingverjevi piškoti

Opojno dišeči vonj piškotov iz pečice mikavno pogreje vsak dom. Enostavni za pripravo in slastni, da se kar topijo v ustih bodo izvrstna družba skodelici toplega čaja ali kave.
Sestavine
- 200 g moke
- žlička soda bikarbone
- 1 žlički ingverja v prahu
- 130 g masla
- 100 g kokosove moke
- 1 jajce
- noževa konica soli
- malo muškatnega oreščka
- ščep sveže naribanega ingverja
- 1 žlica medu
- 1 žlica olja
- 100 g jedilne čokolade
Postopek
- v skledi zmešamo moko, sodo bikarbono, ingver in sol.
- Penasto stepemo maslo in sladkor, kateremu dodamo jajce, nariban ingver, med in žlico olja.
- V maso vmešamo suhe sestavine. Pripravljeno testo postavimo za dve uri v hladilnik.
- Naredimo kot oreh velike kroglice, jih povaljamo v kokosovi moki in jih polagamo na namaščen pekač. Med posameznimi kroglicami naj bo približno 5 cm prostora, saj se kroglice pod vplivom temperature razlezejo.
- Piškote pečemo 10 – 12 minut na 180 °C.
- Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih ohladimo.
- Temno čokolado stopimo in vanjo pomočimo ohlajeno dno piškota.