Riževi rezanci z rakci in zelenjavo

Še en hiter in okusno pripravljen obrok s svežimi sestavinami in eksotičnimi začimbami. V azijski kuhinji imajo začimbe glavno vlogo. Tokrat vam predstavljamo pikantne in aromatične riževe rezance z rakci in zelenjavo.
Sestavine:
- 200 g riževih rezancev
- 350 g kozic
- 3 stroke česna
- 1 čebulo
- 1 rdečo papriko
- 2 lista rdečega zelja
- 1 mehak paradižnik
- 3 šparglje
- 3 žlice sezamovega olja
- 200 ml zelenjavne juhe
- 2 žlici sojine omake
- sol
- poper
- čili
- peteršilj
Postopek
- Rezance skuhamo po navodilih. So odlična zamenjava za pšenične rezance, predvsem, če imamo težave z glutenom.
- Preden začnemo kuhati rezance, ne smemo pozabiti, da je treba rezance najprej namočiti v hladni vodi za 10 minut.
- Nato olupimo česen in čebulo ter ju narežemo na kocke. Tudi paradižnik narežemo na kocke.
- Očistimo papriko, rdeče zelje in ter vse skupaj narežemo na široke trakove. Čebulo, česen in papriko in narezane šparglje popražimo na olju ter dodamo paradižnik in rdeče zelje.
- Dodamo testenine in rakce. Začinimo s sojino omako, soljo in poprom.
- Postrežemo na krožniku in dekoriramo s peteršiljem.