Riževi rezanci z rakci in zelenjavo

Še en hiter in okusno pripravljen obrok s svežimi sestavinami in eksotičnimi začimbami. V azijski kuhinji imajo začimbe glavno vlogo. Tokrat vam predstavljamo pikantne in aromatične riževe rezance z rakci in zelenjavo.

Sestavine:

  • 200 g riževih rezancev
  • 350 g kozic
  • 3 stroke česna
  • 1 čebulo
  • 1 rdečo papriko
  • 2 lista rdečega zelja
  • 1 mehak paradižnik
  • 3 šparglje
  • 3 žlice sezamovega olja
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 2 žlici sojine omake
  • sol
  • poper
  • čili
  • peteršilj

Postopek

  1. Rezance skuhamo po navodilih. So odlična zamenjava za pšenične rezance, predvsem, če imamo težave z glutenom.
  2. Preden začnemo kuhati rezance, ne smemo pozabiti, da je treba rezance najprej namočiti v hladni vodi za 10 minut. 
  3. Nato olupimo česen in čebulo ter ju narežemo na kocke. Tudi paradižnik narežemo na kocke.
  4. Očistimo papriko, rdeče zelje in ter vse skupaj narežemo na široke trakove. Čebulo, česen in papriko in narezane šparglje popražimo na olju ter dodamo paradižnik in rdeče zelje.
  5. Dodamo testenine in rakce. Začinimo s sojino omako, soljo in poprom. 
  6. Postrežemo na krožniku in dekoriramo s peteršiljem.