Konopljina božična kava

Je pitje jutranje ali popoldanske kavice vaš vsakdanji ritual?  Lahko pa kavo pripravite malo drugače, tako da jo spijete z užitkom, zraven pa dodate še vse omamne začimbe v tem prazničnem vzdušju nikakor ne smejo manjkati.  V arabskem svetu in v vzhodnih kulturah je povsem normalno, da začimbe uporabljajo tudi v kavi. Vse začimbe imajo poleg čudovite arome še neverjetno  zdravilno moč.

Začimbe v kavi omilijo negativne učinke kave in poudarijo pozitivne. Zato pitje kavo postane še večji užitek, saj nas spremlja, saj vemo da so njeni negativni učinki precej manjši.

Konopljina kava MyHempy vsebuje poleg mešanice kav Minas, Santos in Cherry še dodatek zmletih čistih semen konoplje, ki vsebujejo olja, proteine, minerale in vitamine. Ta kava je zelo aromatična in vsebuje omega 3/6 maščob ter nešteto naravnih oligomineralov, ki so potrebni in koristni za uživanje.

Raziskave so pokazale, da uživanje konoplje pomaga in lajša nekatere bolezni, med njimi tudi: Alzheimerjeva bolezen, astma, bolečine, depresija, glavoboli, hipertenzija. Med drugim je uživanje pokazalo tudi manjšanje tumorjev, pospešitev okrevanje …. Pozitivni učinki uživanja konoplje se odražajo tudi v boljši odzivnosti metabolizma in presnove.

Pri izbiri kavnih začimb je vse prepuščeno vašemu okusu. Vsekakor pa je ena od začimb, ki v božičnem času ne sme manjkati kardamon.  K še boljšemu okusu kave se priležejo še vanilija, ingver, cimet, klinčki in grobo mleti poper. Vsa semena lahko skupaj zmeljete in shranite v zaprtem kozarčku.  Dobro je dodati še malo trsnega sladkorja, ki ohranja aromo.

Bolj aromatično in okusno kavo dobimo tako, da vodo zavremo v ločeni posodi. Na dno džezve stresemo 1 žličko začimbne mešanice in pokrijemo z 1 žličko kave. Sestavine potresemo in prelijemo z vrelo vodo, pomešamo in počakamo, da se dvigne penica. Odstavimo za 2 minuti in nato prelijemo v skodelico.

 

Konopljino kavo lahko kupite v Božičkovi spletni trgovini.