Domači hot dog
Zgodb o izvoru te priljubljene hrane je več, najbolj verjetna pa je zgodba o mesarju Antonu Feuchtwangerju, ki je leta 1880 v ameriškem St. Louisu na ulici prodajal vroče hrenovke. Da si kupci ne bi opekli dlani, so si lahko nadeli bele rokavice. Mesarju je podjetna žena predlagala, da namesto rokavic ponudi hrenovke v svežih štručkah, kar je še povečalo priljubljenost prigrizka.
Sestavine
- 1 kg moke
- dve kocki kvasa
- 1 jogurtov lonček olja
- mleko po potrebi
- 3 žlice sladkorja
- 2 žlički soli
Priprava
- Moko, kvas in sladkor damo v multipraktik. Počasi dodajamo olje in sol. Dodamo še mlačno mleko in mešamo, dokler ne dobimo gladkega testa. Testo naj ne bo preveč mehko.
- Testa ne pustimo vzhajati, ampak ga takoj razvaljamo na debelino pol centimetra. Razrežemo ga na pravokotnike dolžine hrenovke.
- Na vsak pravokotnik položimo eno hrenovko in jo zavijemo v rolo, na robovih pa stisnemo in spodvihamo.
- Hot doge po vrsti zložimo v nameščen pekač, ki smo ga predhodno namazali z margarino in posuli z moko.
- Pečemo na temperaturi 200°C, dokler ne porumenijo, preden jih damo v pečico jih lahko posujemo s sezamovi semeni.