Sladkor
Sladkor, s kemijskim imenom saharoza, je naravno sladilo iz skupine ogljikovih hidratov. Surovi oz. rjavi sladkor, ki je vmesni produkt ekstrakcije saharoze iz sladkornega trsa, vsebuje do 99,5 % saharoze v suhi snovi. Rafinirani oz. beli sladkor vsebuje več kot 99,5 % saharoze v suhi snovi.
Hranilna vrednost (na 100 g živila)
Energija (kcal) | 377 kcal |
Maščobe skupaj | 0 g |
Holesterol | 0 mg |
Ogljikovi hidrati skupaj | 97.33 g |
Beljakovine | 0 g |
Energijska vrednost
Energija skupaj | 377 kcal |
iz ogljikovih hidratov | 376,7 kcal |
iz maščob | 0 kcal |
iz beljakovin | 0 kcal |
iz alkohola | 0 kcal |
Viri:
- https://sl.wikipedia.org/wiki/Sladkor