Piščanja prsa s porovo omako in bulgurjem

Porova omaka s piščancem je odlična priloga za vse vrste jedi. Tokrat smo namesto riža izbrali bulgur, ki je v zadnjih letih postal prava uspešnica zdrave prehrane, saj je odlično dietno živilo, ki zlahka nadomesti riž in testenine. Zraven pa si privoščite še skledo regratove solate.
Sestavine:
- 6 manjših filejev piščančjih prsi
- 1 por
- 1 vrečka bulgurja
- 0,25 l juhe
- 0,25 dcl belega vina
- 1 kisla smetana
- posušeni konopljini vršički
- sol
- poper
- olje
Postopek:
- Bulgur kuhamo približno 15 minut v zadostni količini vode. Razmerje bulgur – voda naj bo 1 : 2,5. Nato pa pustimo, da še nekaj minut zrna vpijajo tekočino. Morebitni presežek tekočine odlijemo.
- Por vzdolžno prerežemo in ga operemo. Temnozeleni del listov narežemo na tanke rezine in blanširamo v slanem kropu in odcedimo.
- Beli del pora na drobno narežemo in zavremo juho z vinom. Dodamo narezan por in vmešamo kislo smetano.
- Omako kuhamo 5 minut in jo zmiksamo s paličnim mešalnikom. V omako dodamo blanširane zelene porove rezance. Začinimo s soljo, poprom in konopljini vršički.
- V pripravljeno omako vmešamo kuhani bulgur.
- Piščančje fileje rahlo solimo, popramo in popečemo na malo olja. Nato jih obrnemo in 15 minut pečemo na nizki temperaturi.
- Piščančja prsa narežemo na rezine, dodamo bulgur s porom in potresemo s konopljinimi vršički
Zraven postrežemo regratovo solato in suh traminec, ki je tudi osnova za omako.