Piščanja prsa s porovo omako in bulgurjem

Porova  omaka s piščancem je odlična priloga za vse vrste jedi. Tokrat smo  namesto riža izbrali bulgur, ki je v zadnjih letih postal prava uspešnica zdrave prehrane, saj je odlično dietno živilo, ki zlahka nadomesti riž in testenine. Zraven pa si privoščite še skledo regratove solate.

Sestavine:

  • 6 manjših filejev piščančjih prsi
  • 1 por
  • 1 vrečka bulgurja
  • 0,25 l juhe
  • 0,25 dcl belega vina
  • 1 kisla smetana
  • posušeni konopljini vršički
  • sol
  • poper
  • olje

Postopek:

  1. Bulgur kuhamo približno 15 minut v zadostni količini vode. Razmerje bulgur  – voda naj bo 1 : 2,5. Nato pa pustimo, da še nekaj minut zrna vpijajo tekočino. Morebitni presežek tekočine odlijemo.
  2. Por vzdolžno prerežemo in ga operemo. Temnozeleni del listov narežemo na tanke rezine in blanširamo v slanem kropu in odcedimo.
  3. Beli del pora na drobno narežemo in zavremo juho z vinom. Dodamo narezan por in vmešamo kislo smetano.
  4. Omako kuhamo 5 minut in jo zmiksamo s paličnim mešalnikom. V omako dodamo blanširane zelene porove rezance. Začinimo s soljo, poprom in konopljini vršički.
  5. V pripravljeno omako vmešamo kuhani bulgur.
  6. Piščančje fileje rahlo solimo, popramo in popečemo na malo olja. Nato jih obrnemo in 15 minut pečemo na nizki temperaturi.
  7. Piščančja prsa narežemo na rezine, dodamo bulgur s porom in potresemo s konopljinimi vršički

 

Zraven postrežemo regratovo solato in suh traminec, ki je tudi osnova za omako.