Orehovi rogljički

Homemade sugar cookies crescent with wooden rolling pin and spices over white

Lepo oblikovani orehovi rogljički s sladkorjem so nepogrešljivo klasično krhko pecivo. Dobrota iz babičine zakladnice starih receptov, ki se jih razveselijo tako otroci kot tudi babice in dedki. Lahko so sveže pečeni, še boljši pa so ko nekaj časa stojijo. Naj se vaš dan prične s skodelico dobre kave ali čaja in hrustljavimi rogljički.

Sestavine

  • 240 g moke
  • 160 g masla
  • 90 g mletih orehov
  • 53 g mletega rjavega sladkorja  

Postopek

  1. Suhe sestavine dobro zmešamo.
  2. Maslo stopimo.
  3. K maslu dodamo suhe sestavine.
  4. Oblikujemo rogljičke in jih zložimo na pekač.
  5.  Nadevan pekač postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 180°C.
  6. Pečemo temperaturi 180°C 15 minut.
  7. Pečene rogljičke povaljamo v sladkorju v prahu ali konice rogljičkov namočimo v čokolado.

Hranilna vrednost

Hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 518 kcal
Maščobe (skupaj) 35 g
Od tega nasičene maščobe 16 g
Ogljikovi hidrati 46 g
Sladkorji 10 g
Beljakovine 7 g
Sol 0 g