Kostanjev kolač

Sprehod v gozdu nas poleg pozitivne energije obdari tudi z različnimi dobrotami, ki jih v tem času ne manjka. Čas med šolskimi počitnicami je odlična priložnost za različne pestre aktivnosti z najmlajšimi od peke kostanja do priprave odličnih peciva ob za zajtrk ob kavi, kakavu ali skodelici čaja.
Sestavine
- 4 jajca
- 120 g sladkorja
- 200 g masla
- 50 gramov jedilne čokolade
- 1 vanilijev sladkor
- 400 g kostanjevega pireja
- 220 g moke
- 1 jogurt
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička cimeta
- 1 žlica kakava
Priprava
- V večji posodi stepamo maslo, dodamo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor dokler ne dobimo gladke penaste mase.
- Dodamo stopljeno čokolado, jogurt in kostanjev pire.
- v drugi posodi zmešamo suhe sestavine moko, cimet, kakav in pecilni prašek
- Masi postopoma suhe sestavine moko in zamesimo gladko zmes.
- iz beljakov stepemo sneg in ga počasi dodamo umešani masi.
- Testo vlijemo v namaščen pekač za šarkelj.
- Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in kolač pečemo 45 minut.
- Ohlajeni kolač obrnemo na krožnik in posujemo z mletim sladkorjem.