Kostanjev kolač

Sprehod v gozdu nas poleg pozitivne energije obdari tudi z različnimi dobrotami, ki jih v tem času ne manjka. Čas med šolskimi počitnicami je odlična priložnost za različne pestre aktivnosti z najmlajšimi od peke kostanja do priprave odličnih peciva ob za zajtrk ob kavi, kakavu ali skodelici čaja.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 200 g masla
  • 50 gramov jedilne čokolade
  • 1 vanilijev sladkor
  • 400 g kostanjevega pireja
  • 220 g moke
  • 1 jogurt
  • 1 pecilni prašek
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlica kakava 

Priprava

  1. V večji posodi stepamo maslo, dodamo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor dokler ne dobimo gladke penaste mase.
  2. Dodamo stopljeno čokolado, jogurt in kostanjev pire.
  3. v drugi posodi zmešamo suhe sestavine moko, cimet, kakav in pecilni prašek
  4. Masi postopoma suhe sestavine moko in zamesimo gladko zmes.
  5. iz beljakov stepemo sneg in ga počasi dodamo umešani masi.
  6. Testo vlijemo v namaščen pekač za šarkelj.
  7. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in kolač pečemo 45 minut. 
  8. Ohlajeni kolač obrnemo na krožnik in posujemo z mletim sladkorjem.