Donutsi

Donutsi so ameriški krofi, ki so ocvrti kot naši krofi. Vendar jih po tem receptu ne bomo cvrli, ampak jim bomo pekli v modelčkih v pečici. Hrustljavi donutsi so najboljši takrat, ko so pečeni. Takrat pa je domišljiji puščena prosta pot, saj jih lahko okrasimo z različnimi glazurami, prelivi in nadevi.
Sestavine
- 115 g moke
- 65 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- pol pecilnega praška
- pol žličke cimeta
- 2 jajci
- 20 g masla
- 2 žlici jogurta ali kisle smetane
Postopek
- V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in cimet.
- V drugi posodi zmešamo sladkor in vanilijev sladkor.
- V drugi posodi zmešamo jajca, maslo in jogurt ali jogurt ter dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Mešamo, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.
- Dodamo zmes moke, pecilnega praška in cimeta ter na hitro premešamo.
- Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija.
- Pekač za donutse namažemo z maslom in maso razporedimo po modelčkih. Mase ne sme biti preveč, saj testo zelo naraste in potem oblika ni lepa.
- Pečemo 10 do 12 minut, da postanejo zlato rumene barve.
- Pečene in ohlajene donutse namočimo v čokolado in posujemo z različnimi mrvicami.