Donutsi

Donutsi so ameriški krofi, ki so ocvrti kot naši krofi. Vendar jih po tem receptu ne bomo cvrli, ampak jim bomo pekli v modelčkih v pečici. Hrustljavi donutsi so najboljši takrat, ko so pečeni. Takrat pa je domišljiji puščena prosta pot, saj jih lahko okrasimo z različnimi glazurami, prelivi in nadevi.

Sestavine

  • 115 g moke
  • 65 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • pol pecilnega praška
  • pol žličke cimeta
  • 2 jajci
  • 20 g masla
  • 2 žlici jogurta ali kisle smetane

Postopek

  1. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in cimet.
  2. V drugi posodi zmešamo sladkor in vanilijev sladkor.
  3. V drugi posodi zmešamo jajca, maslo in jogurt ali jogurt ter dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Mešamo, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.
  4. Dodamo zmes moke, pecilnega praška in cimeta ter na hitro premešamo.
  5. Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija.
  6. Pekač za donutse namažemo z maslom in maso razporedimo po modelčkih. Mase ne sme biti preveč, saj testo zelo naraste in potem oblika ni lepa.
  7. Pečemo 10 do 12 minut, da postanejo zlato rumene barve.
  8. Pečene in ohlajene donutse namočimo v čokolado in posujemo z različnimi mrvicami.