Domače tortilje

Domače tortilje so tako nežne in rahle  ter zelo enostavne za pripravo. So naravne brez nepotrebnih dodatkov in odličnega okusa. Ko jih boste enkrat naredili doma, se boste od kupljenih za vedno poslovili.

Sestavine:

  • 300 g  moke 
  • 0,5 čajne žličke soli
  • 180 ml vroče vode
  • 3 žlice olivnega olja

Postopek

  1. V večji skledi zmešamo moko in sol. Dodamo vodo in olje. Z rokami pregnetemo, tako da dobimo gladko testo.
  2. Testo razdelimo na osem kroglic in jih pustimo 10 minut počivati.
  3. Na pomokani površini vsako kroglico na tanko razvaljamo v velikosti palačinke.
  4. Razvaljane kroge iz testa pečemo v ponvi za palačinke. Ko so pečene na eni strani, jih obrnemo in spečemo ša na drugi strani.
  5. Če imamo topel nadev, je najbolje da jih še tople nadevamo.