Orehovi rogljički
Lepo oblikovani orehovi rogljički s sladkorjem so nepogrešljivo klasično krhko pecivo. Dobrota iz babičine zakladnice starih receptov, ki se jih razveselijo tako otroci kot tudi babice in dedki. Lahko so sveže pečeni, še boljši pa so ko nekaj časa stojijo. Naj se vaš dan prične s skodelico dobre kave ali čaja in hrustljavimi rogljički.
Sestavine
- 240 g moke
- 160 g masla
- 90 g mletih orehov
- 53 g mletega rjavega sladkorja
Postopek
- Suhe sestavine dobro zmešamo.
- Maslo stopimo.
- K maslu dodamo suhe sestavine.
- Oblikujemo rogljičke in jih zložimo na pekač.
- Nadevan pekač postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 180°C.
- Pečemo temperaturi 180°C 15 minut.
- Pečene rogljičke povaljamo v sladkorju v prahu ali konice rogljičkov namočimo v čokolado.
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 518 kcal |
Maščobe (skupaj) | 35 g |
Od tega nasičene maščobe | 16 g |
Ogljikovi hidrati | 46 g |
Sladkorji | 10 g |
Beljakovine | 7 g |
Sol | 0 g |