Konopljini razpokančki

Zunanjost razpokančkov je trda in razpokana, notranjost pa čokoladna, puhasta in mehka. Ker so nekoliko bolj mastni, je njihova tekstura zelo topljiva, okus pa medeno čokoladen. Zraven paše turška ali irska kava.
Sestavine
- 400 g pirine moke
- 60 g konopljine moke
- 300 g jedilne čokolade
- 180 g masla
- 240 g sladkorja v prahu
- 5 jajc
- 1 pecilni prašek
- 40 g kakava v prahu
- pol žličke soli
Postopek
- Vso čokolado (nekaj je prihranimo za kasneje) in maslo segrejemo na 45 stopinj Celzija. Vmešamo vanilijev sladkor in pustimo, da se zmes malo ohladi.
- V skledo presejemo moko, pecilni prašek in kakav. Dodamo ščepec soli in vse sestavine dobro premešamo. Prihranjeno čokolado narežemo na majhne koščke, ki jih vmešamo v suhe sestavine.
- Jajca skupaj s sladkorjem z električnim mešalnikom stepemo v fino kremo. V kremo vmešamo čokoladno-masleno zmes, nato pa dodamo še mešanico suhih sestavin in nežno, a dobro premešamo, da dobimo enotno testo. Testo za razpokančke za pol ure shranimo v hladilnik, da se ohladi in strdi.
- Iz ohlajenega testa oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
- Razpokančke pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, 10 minut.