Konopljin kruh z orehi

img_0014-30-940x492

Konopljin kruh z orehi je okusen kruhek, ki ga lahko jemo samega ali pa zraven slanih in sladkih jedi, poleg pikantnih in polsladkih, prisoten je lahko pri močnih kmečkih jedeh ali gosposko plemenitih. Njegova skorjica je hrustljava, sredica pa je mehka.  Konopljino seme  ima začimbno orehovo aromo, zato mu dodamo orehova jedrca.

Sestavine

  • 500 g bele moke
  • 50 g konopljine moke
  • 55 g orehovih jedrc
  • 1 suhi kvas
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 čajni žlički sladkorja
  • 400 ml mlačne vode

Postopek

Vse suhe sestavine dobro premešajte. Prilijte mlačno vodo in zamesite gladko testo, ki se ne bo več lepilo na roke. Posodo, v kateri je testo, zavijte s prozorno folijo in pustite, da vzhaja. Takega zvrnite na pekač in 3 krat zarežite. Pecite 1 uro na 180 stopinjah C.

Zmes za konopljin kruh z orehi lahko naročite tukaj.