Konopljin čaj s sivko

Sivka je s svojim opojnim in aromatičnim vonjem osvaja začela osvajati številne domove že v antičnih časih.

 

Sivka je zimzelena aromatična polgrmasta rastlina s suličastimi listki in jo vzgajajo kot zdravilno rastlino, za okras in še za marsikaj uporabnega.  Zraste do višine 0,9 m. Izvira iz Sredozemlja, a jo pridelujejo tudi drugod (največja pridelovalka je Francija).
Sivka ima čudovit okus. Čaj, ki ga lahko naredite iz sivke je sladek in aromatičen. Priporočljiv pa je tudi za ljudi, ki si želijo umiriti misli in za ljudi, ki trpijo za glavoboli, saj sprosti napetost.  Čaj iz sivke ima bolj blago delovanje kot eterična olja, vendar vseeno deluje kot blago pomirjevalo proti vznemirjenosti, živčni izčrpanosti in nespečnosti, prav tako pomaga pri prebavnih motnjah živčnega izvora.

Sivkin čaj spodbuja tek, ureja prebavo, odvaja žolč, blaži trebušne krče, odpravlja napenjanje in vetrove, žene na vodo, miri in uspava ter tudi prepreči omedlevanje. Uporablja se tudi za izpiranje ran, masažo lasišča in pri srbenju kože. Sivka se uporablja tudi v kombinaciji z drugimi pomirjevalnimi zelišči kot je konoplja in materina dušica.

Konopljin čaj s sivko vsebuje cvetove in vršičke konoplje, posušene cvetove in liste sivke ter posušene cvetove materine dušice.  Konopljin čaj pomirja, pomaga pri zniževanju holesterola in sladkorja v krvi ter ugodno vpliva na imunski sistem in na boljše splošno počutje. Vse ostale sestavine dajejo konoplji osvežilni okus, so naravne  in blagodejno vplivajo na telo.

Materina dušica je pri nas posebno priljubljena rastlina, o čemer priča tudi njeno ime.
Uporabljajo jo ob različnih težavah – v obdobjih prehladov kot pomoč pri izkašljevanju in za blaženje kašlja, nekateri pa prisegajo nanjo, ko imajo težave s prebavo.

Torej vse te sestavine so naravno zdravilne, poleg vsega pa so še aromatično osvežilne, čaj pa lahko pijemo večkrat na dan.

Postopek

Ščepec čaja zdrobite s prsti ter prelijte s pol litra vode vrele vode. Čaj naj tako stoji največ 15 minut. Čaj nato sladkajte z naravnimi sladili kot je domač med in dodatki pomaranče in limone. Tako pripravljen čaj lahko spijete večkrat na dan.

Sestavine

Izdelek je na voljo v spletni trgovini.