Goveji minjon na posteljici iz rukole

Kombinacija srednje pečenega govejega fileja, žametne omake s šerijem in slastnih gobic je namreč izjemna in bo zagotovo navdušila vsakega, ki bo imel priložnost poskusiti to jed.

Sestavine:

  • 200 g šampinjonov
  • 1 kuhan korenček
  • 1 svež korenček
  • 2 zeleni bučki
  • 2 goveja fileja
  • 100 g rukole
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • 1 žlica olivnega olja
  • 40 g zeliščno maslo s posušenimi konopljimi vršički

Priprava

  1. Šampinjone operemo in narežemo. Korenje in bučko operemo, olupimo in narežemo na rezine.
  2. V ponvi segrejemo maslo in na njem pražimo gobe, korenje in bučke 15 minut. Na hitro popražimo še kuhan korenček, ki ga nareženo na dolžino 5 cm. Solimo, popramo in vmešamo sesekljan peteršilj.
  3. Goveje fileje operemo in posušimo.
  4. V ponvi segrejemo olje. Na njem na hitro popečemo meso, na vsaki strani po 1 minuto. Nato temperaturo zmanjšamo in meso na vsaki strani pečemo še 2 minuti. Solimo in popramo.
  5. Pečene steake obložimo z dušeno zelenjavo in rukolo ter koščki zeliščnega masla.