Goveji minjon na posteljici iz rukole

Kombinacija srednje pečenega govejega fileja, žametne omake s šerijem in slastnih gobic je namreč izjemna in bo zagotovo navdušila vsakega, ki bo imel priložnost poskusiti to jed.
Sestavine:
- 200 g šampinjonov
- 1 kuhan korenček
- 1 svež korenček
- 2 zeleni bučki
- 2 goveja fileja
- 100 g rukole
- sol
- poper
- peteršilj
- 1 žlica olivnega olja
- 40 g zeliščno maslo s posušenimi konopljimi vršički
Priprava
- Šampinjone operemo in narežemo. Korenje in bučko operemo, olupimo in narežemo na rezine.
- V ponvi segrejemo maslo in na njem pražimo gobe, korenje in bučke 15 minut. Na hitro popražimo še kuhan korenček, ki ga nareženo na dolžino 5 cm. Solimo, popramo in vmešamo sesekljan peteršilj.
- Goveje fileje operemo in posušimo.
- V ponvi segrejemo olje. Na njem na hitro popečemo meso, na vsaki strani po 1 minuto. Nato temperaturo zmanjšamo in meso na vsaki strani pečemo še 2 minuti. Solimo in popramo.
- Pečene steake obložimo z dušeno zelenjavo in rukolo ter koščki zeliščnega masla.