Konopljin čaj z divjo češnjo

Konopljin čaj z divjo češnjo vsebuje cvetove in vršičke konoplje, posušene divje češnje, liste robide, posušena bio jabolka in posušene bezgove cvetove.  Konopljin čaj pomirja, pomaga pri zniževanju holesterola in sladkorja v krvi ter ugodno vpliva na imunski sistem in na boljše splošno počutje. Vse ostale sestavine dajejo konoplji osvežilni okus, so naravne  in blagodejno vplivajo na telo.

Plodovi divje češnje vsebujejo veliko količino antioksidativnih snovi, ki telo čistijo in ga preventivno varujejo pred mnogimi boleznimi.  Pomagajo pri zaprtju in vplivajo na delovanje ledvic in jeter. Ugodno vplivajo tudi na rast zob in kosti.

Tudi robida je že od nekdaj znana kot učinkovito naravno zdravilo.  Nasploh je robide dobro uživati za povečanje odpornosti telesa. Poleg ostalih pomembnih snovi so namreč bogate z vitaminom C, ki je zelo pomemben v borbi proti prehladu.  Upočasnjujejo staranje in pomirjajo.

Napitek iz bezgovih cvetov blaži kašelj ter pomaga pri izkašljevanju, zdravi bolno grlo, pomaga pri gripi, astmi in bronhitisu ter začetni pljučnici. Pitje bezgovih pripravkov okrevanje po gripi skrajša kar za polovico. Čaj iz bezgovega cvetja deluje kot rahel diuretik, torej odvaja vodo.

Torej vse te sestavine so naravno zdravilne, poleg vsega pa so še aromatično osvežilne,čaj pa lahko pijemo večkrat na dan.

Postopek

Ščepec čaja zdrobite s prsti ter prelijte s pol litra vode vrele vode. Čaj naj tako stoji največ 15 minut. Čaj nato sladkajte z naravnimi sladili kot je domač med. Tako pripravljen čaj lahko spijete večkrat na dan. Čaj lahko obogatite s cimetom, klinčki, vanilijo in rezino zvezdnim janežem.

Sestavine

Nakup

Čaj lahko kupite v božičkovi spletni trgovini.